W dniu 13.10.2017 roku zgodnie z harmonogramem realizowanego przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejskiej zadania publicznego „Dziedzictwo kulturowe w mazurskich smakach” odbyło się szkolenie w Pieckach na temat nowych zasad obowiązujących przy sprzedaży bezpośredniej produktów pochodzenia zwierzęcego jak również produktów zwierzęcych przetworzonych w gospodarstwach. Szkolenie przeprowadziła przedstawicielka Powiatowego Inspektoratu Weterynarii Pani Maria Wyszkowska.
W szkoleniu uczestniczyło 20 osób.
Zadanie publiczne „Dziedzictwo kulturowe w mazurskich smakach” dofinansowane jest z budżetu gminy Piecki zgodnie z umową o dofinansowanie nr FU.526.6.2017 zawartą pomiędzy Gminą Piecki a Stowarzyszeniem na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejskiej.
Informacje przygotowała: Dorota Pęczek
Fot. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejskiej