Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejskiej w ramach realizacji projektu „Dary lasu w promocji tradycji regionalnej” zorganizowało w dniu 28.08.2016 roku na gminnych dożynkach w Pieckach stoisko z kulinariami, które przygotowało z leśnych surowców. Wśród zaangażowanych osób grupy roboczej projektu były Panie: Teresa Brodowska, Serafina Wojciechowska, Celina Śliwińska, Krystyna Husar, Walentyna Kuczyńska, Anna Damięcka, Beata Brzuchalska, Bożena Pupek, Dorota Pęczek.
Na stoisku między innymi prezentowano : potrawy z grzybów ( pierogi, smalec z grzybami, babkę ziemniaczaną z grzybami, grzyby suszone, grzyby w occie itp.), pierogi i ciasta z jagodami i malinami oraz potrawy z pigwy i żurawiny.
Projekt dofinansowano z budżetu Gminy Piecki.
Informacje przygotowała: Dorota Pęczek
Fot. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejskiej